Baroniestraat 19
1079 PB Amsterdam

020-6708576werkenbij@kleinenco.nl

Het Avonturenplan

Het Avonturenplan

Voor het verloop van een brede, gezonde ontwikkeling vormen de vroege levensjaren van kinderen een essentiële fase. Zowel aanleg als omgeving zijn belangrijk voor hun lichamelijke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Om kinderen hun eigen interesses te laten ontdekken, is het doel van Klein & Co om veelzijdige, brede ervaringen aan te bieden. Dit doen we aan de hand van het Avonturenplan. Met deze pedagogische methode waarborgen onze professionals dat er zo veel mogelijk verschillende activiteiten aangeboden worden. Hiermee breiden de kinderen hun vaardigheden en kennis uit, wat hun zelfvertrouwen en interesse in nieuwe ervaringen ten goede komt.

Past het werken volgens ons Avonturenplan helemaal bij jou en lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons enthousiaste team? Solliciteer direct of bekijk al onze vacatures via de onderstaande buttons.

Tijdens het werken op de peuterplusgroep kan ik goed mijn creativiteit kwijt. Het is elke keer weer een leuke uitdaging om nieuwe en aansluitende activiteiten te bedenken passend bij de leeftijd en interesses van de kinderen.Twila de Boer - Pedagogisch medewerker

Thematisch werken

Op de kinderdagverblijven van Klein & Co staat de belevingswereld van de kinderen centraal. Het regelmatig wisselende thema van iedere groep sluit hierop aan, waarbij we de wereld van buiten naar binnen halen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als ‘de markt’, ‘de fietsenmaker’, ‘het restaurant’, ‘vakantie’, ‘dieren’ of ‘het bos’. Met behulp van het Avonturenplan organiseren we activiteiten die helemaal binnen het thema passen. Zo worden de kinderen uitgedaagd hun interesses uit te breiden, wat de ontwikkeling op verschillende vlakken bevordert. Bovendien ontstaat hierdoor een positieve interactie tussen kinderen onderling in de groepen.

8 avonturen

De 8 avonturen waar we de activiteiten op laten aansluiten zijn:

  • Natuur & omgeving
  • Taal
  • Muziek
  • Kunst & cultuur
  • Koken & voeding
  • Sport & spel
  • Getal & ruimte
  • Experimenteren

Elk avontuur is gericht op het stimuleren van diverse ontwikkelingsgebieden. We laten de avonturen perfect passen in het thema en aansluiten bij herkenbare situaties uit de omgeving van de kinderopvang en thuis.

Ik vind het belangrijk om de kinderen iets mee te geven waar ze mogelijk voor de rest van hun leven iets aan hebben.Jessie Soeteman - Pedagogisch medewerker