Baroniestraat 19
1079 PB Amsterdam

020-6708576werkenbij@kleinenco.nl

Het Avonturenplan

Het Avonturenplan

Voor het verloop van een brede, gezonde ontwikkeling vormen de vroege levensjaren van kinderen een essentiële fase. Zowel aanleg als omgeving zijn belangrijk voor de lichamelijke, sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling. Om kinderen hun eigen interesses te laten ontdekken, is het doel van Klein & Co om veelzijdige, brede ervaringen aan te bieden. Dit doen we aan de hand van het Avonturenplan. Met deze pedagogische methode waarborgen onze professionals dat er zo veel mogelijk verschillende activiteiten aangeboden worden. Hiermee breiden de kinderen hun vaardigheden en kennis uit, wat het zelfvertrouwen en de interesse in nieuwe ervaringen ten goede komt.

Past het werken volgens ons Avonturenplan helemaal bij jou en lijkt het je leuk om deel uit te maken van ons enthousiaste team? Solliciteer direct of bekijk al onze vacatures via de onderstaande buttons.

Een dag bij Klein & Co zit vol avonturen en leermomenten. Zowel voor de kinderen als voor mijzelf. Het nauw contact en de samenwerking met alle collega's geeft een familiair gevoel en maakt dat ik mij op mijn plek voel. Ik kan thuis nog uren praten over alle avonturen van de dag.Lynn van de Wouw- Vestingsmanager

Thematisch werken

Op de kinderdagverblijven van Klein & Co staat de belevingswereld van de kinderen centraal. Het thema van de groep sluit hierop aan, waarbij we de wereld van buiten naar binnen halen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als de markt, de fietsenmaker, het restaurant, vakantie, dieren of het bos. Met behulp van het Avonturenplan organiseren we activiteiten die helemaal binnen het thema passen. Zo worden de kinderen uitgedaagd hun interesses uit te breiden, wat de ontwikkeling op verschillende vlakken bevordert. Bovendien ontstaat hierdoor een positieve interactie onderling in de groepen.

8 avonturen

De 8 avonturen waar we de activiteiten op laten aansluiten zijn:

  • Natuur & omgeving
  • Taal
  • Muziek
  • Kunst & cultuur
  • Koken & voeding
  • Sport & spel
  • Getal & ruimte
  • Experimenteren

Elk avontuur is gericht op het stimuleren van diverse ontwikkelingsgebieden. We laten de avonturen perfect passen in het thema en herkenbare situaties uit de omgeving van de kinderopvang en thuis.

Ik vind het belangrijk om de kinderen iets mee te geven waar ze mogelijk voor de rest van hun leven iets aan hebben.Jessie Soeteman - Pedagogisch medewerker